Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Ahogy mindennek a világon, úgy a kutaknak is van egy története, szólnak róluk legendák, hogyan is jelentek meg, miért is volt rájuk égető szükség? A következő sorokban ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Kínában találták fel a kutat?

Kínából rengeteg-rengeteg a világot alapjaiban megrendítő és  megváltoztató találmány indult el „Föld körüli útjára”. A bizonyítékok már jó ideje azt az elméletet igazolják, hogy a kínaiak felelnek ezért a találmányért is, sőt nem olyan rég találták meg a régészek a legősibb olyan kutakat, amik tovább igazolják ezt az elméletet.

Mi célból jöttek létre?

Érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért is jöttek létre a kutak. Nem nehéz rájönni, hogy a vízhiány hívta életre elsődlegesen a kutakat. Na de miért pont Kína belső részein találjuk a vélhetően legősibb kutakat? A kutak megjelenésével az emberek megszerezhették azt a kiváltságot és szabadságot, hogy nem kell szükségszerűen a folyók mentén élniük.

Milyenek az első kutak?

Az első kutak ásott kutak voltak, melyeknek mélysége a maiaknál jóval kisebb. Hogy a kínaiak eleinte még csak öntözésre használták -e a kutak vizét vagy már ivóvíznyerőhelyként is funkcionáltak -e, az egyelőre rejtély. A rejtély megoldása még várat magára, ezt bízzuk a régészekre és a történészekre, mindenesetre érdekes elképzelni az első kúthasználókat.

Érdekli a kútfúrás?

Régóta gondolkozik kútfúráson? Esetleg most keltettük fel az érdeklődését? A legjobb helyen jár! Bármilyen kérdése vagy kérése lenne felénk, érdeklődjön munkatársainknál, akik készséggel állnak a rendelkezésére! Hívjon minket még ma!