Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

A következő néhány sorunkban a világ egyik leghíresebb és leggyönyörűbb kútcsodáját szeretnénk bemutatni érdekességként az ínyenceknek. Tartsanak velünk!

Ha már egyszer is gondolkozott kútfúráson, akkor biztosan olvasta vagy hallotta már a hozzáértők intelmeit, melyek arra szerették volna ösztönözni, hogy bízzon meg szakembert. Kútfúró szakemberhez fordulna? Elmondjuk, hogy válasszon!

A népmesék, a festészet és a magyar történetírás gyakran visszatérő szereplője a gémeskút. Ha érdekli, hogy is alakultak ki ezek a nagyon hasznos szerkezetek, tartson velünk!

Ahogy azt már néhány korábbi cikkünkben említettük, a kútfúrás nem a legolcsóbb ház körüli beruházás, viszont az egyik leggyorsabban megtérülő. A következő néhány sorban a kút létesítésnél biztosan fellépő költségeket fogjuk tüzetesebben megvizsgálni. 

Amennyiben kútfúráson gondolkozik, de még akadnak megválaszolatlan kérdései a kútvíz vizsgálattal kapcsolatban, érdemes velünk tartani a következő néhány sor erejéig!

Már egyértelművé vált, hogy kútjának új szivattyúra lesz szüksége és kíváncsi, hogy mik játszanak közre a szivattyúcserét övező költségekben? Akkor tartson velünk!

Ivóvíz. Mindennap fogyasztjuk, több litert is belőle egy nap. Na, de tudjuk -e, hogy mi is az pontosan? Milyen paraméterekkel kaphat egy víztípus ivóvíz minősítést? A következő néhány sorban ennek fogunk utánajárni!

Úgy gondolja, hogy valami gond van kútjával? Nem úgy működik, mint régen? Esetleg meggyőződése, hogy a szivattyúval van a probléma? Akkor ezt mindenképp érdemes elolvasnia!

A kutak egyik talán leghíresebb képviselője az artézi kút. Ismerkedjünk meg velük kicsit közelebbről!

A szennyezett kút veszélyeztetheti Ön és családja egészségét és biztonságát. Mit tehet ellene? Adunk néhány tippet!

Akinek megfordult már a fejében vagy esetleg régóta tervezi, hogy kutat fúrasson telkére, de nem egészen van tisztában az ide vonatkozó szabályokkal és törvényekkel, annak nagy segítségére lehet következő írásunk!

Egyáltalán nem véletlen, hogy a kútfúrást szigorú szabályok övezik. Laikusként az ember nem tudhatja, hogy milyen minőségű és mennyiségű talajvíz található telkén, így nagyon fontos, hogy hozzáértő segítségét kérje mielőtt kútfúrásra adná a fejét.

A következő néhány sorban a rétegvizek néhány fajtájáról szeretnénk egy kis útmutatást adni Olvasóinknak. Tartsanak Velünk!

A kút kiásásával nem ér véget a kútfúrással kapcsolatos teendők sora, ismerjük meg együtt, hogy milyen munkafolyamatokkal kell még számolnunk, ha kútfúrásra szeretnénk adni fejünket!

Előző írásunkban már bemutattuk a kutak két nagy csoportját, azonban kötelességünknek érezzük, hogy a következő sorokban a talajvizek gyűjtésére szolgáló kutak altípusait is bemutassuk kedves Olvasóinknak.

Amennyiben kútfúráson töri a fejét és szeretne néhány információt szerezni a kútfúrás rejtelmeiről, akkor érdemes elolvasnia írásunkat!

Ma már a kutaknak is rengeteg fajtája van, amit laikusként sokszor talán már követni is nehéz. A következő néhány sorban a kúttípusokat vesszük egy kicsit górcső alá, s remélhetőleg segítséget nyújtunk Olvasóinknak kiigazodni a jövőben. 

Egy kút építésével kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel. A következő néhány sorban a felmerülő kérdésekre igyekszünk választ adni.

Ahogy mindennek a világon, úgy a kutaknak is van egy története, szólnak róluk legendák, hogyan is jelentek meg, miért is volt rájuk égető szükség? A következő sorokban ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Ha kutat szeretne, de nincs túlságosan otthon a kútfúrást, illetve a kutakat érintő kérdésekben, akkor érdemes körülnéznie cikkeink között, ahol sok mindent megtudhat ezekről a témákról.