Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Ma már a kutaknak is rengeteg fajtája van, amit laikusként sokszor talán már követni is nehéz. A következő néhány sorban a kúttípusokat vesszük egy kicsit górcső alá, s remélhetőleg segítséget nyújtunk Olvasóinknak kiigazodni a jövőben. 

Kútfajták

A kutakat kétféleképpen különböztetik meg a szakemberek. A kutakat a vizük felhasználása vagy minősége alapján csoportosítjuk. Az első és egyben legősibb kútfajta a talajvíz gyűjtésére szolgáló kút. Valószínűleg nem fog túl nagy meglepetést jelenteni a kedves Olvasóinknak, hogy a másik kútfajta nem más, mint a mélységi kutak, amelyekből a legjobb minőségű vízzel bíró kutak már ivóvizet is szolgáltathatnak.

A talajvíz gyűjtésére szolgáló kutak

A talajvíz gyűjtésére szolgáló kutak egyik ismertetőjegye, hogy mélységük messze elmarad a mélységi és az ivóvizet szolgáló kutakétól. Ezen kutak vízminősége rendkívül változó, általában nem ajánlottak ivásra, viszont ezek között is találhatunk ivóvizes "gyöngyszemeket". Amennyiben elég mélyen fúrt a kút, előfordulhat, hogy tiszta, ivásra is alkalmas, friss vizet ad szomjazó szájaknak.

Mélyfúrású kutak

A mélyfúrású kutakról tudni kell, hogy mélységük sokszorosan meghaladhatja az előbb említett talajvíz gyűjtésére szolgáló kutakét, viszont ezeknél a kutaknál sem biztos, hogy iható a vizük. A víz minőségét és ivásra alkalmasságát laboratóriumi vizsgálattal vehetjük górcső alá. Érdemes bevizsgáltatni vizünket, mivel a kőzetek, amik segítségével gyakran kristálytiszta vizet nyerhetünk kutunkból, képesek be is szennyezni azt. 

Ha kútfúráson gondolkozik...

Amennyiben eljátszadozott volna bármikor is a saját kút gondolatával, esetleg már komoly terveket is megfogalmazott ez ügyben, a legjobb helyen jár! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére, bármilyen kérdése vagy kérése lenne hozzánk. Forduljon hozzánk bizalommal!