Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Előző írásunkban már bemutattuk a kutak két nagy csoportját, azonban kötelességünknek érezzük, hogy a következő sorokban a talajvizek gyűjtésére szolgáló kutak altípusait is bemutassuk kedves Olvasóinknak.

Aknás kút

Az aknás kutak nem fúrással, hanem ásással kerülnek elkészítésre. A kút falát általában betongyűrűkkel vagy téglákkal rakják ki, ásásánál, ha a kút mélysége eléri a talajvízszintet, akkor mélyebbre ásnak a szakemberek. Aknás kúton belül megkülönböztetünk lebegő-kutat és teljes kutat. Az aknás kutak esetén érdemes lefedni a kútnyílást, mivel a kút vize könnyedén beszennyeződhet a felszínen lévő anyagoktól.

Sírkutak

A sírkutak a kutak legősibb és legegyszerűbb fajtája is egyben. Aki látott már sírkutat, az pontosan tudja, hogy miről is kapták ezek a víznyerőhelyek elnevezésüket. Alakjukat őseink a sírgödörhöz találták hasonlatosnak, innen az elnevezés. Mélységük 2-3 méter mélységű általában. Ezen kutak falát nem burkolják, a beomlást megelőzve agyaggal döngölik bizonyos időszakonként.

Vert kút

A vert kutak lényege egy a kút mélyébe egy hosszú lyukakkal ellátott vascsövet a talajvízzel egy szintben levernek a szakemberek, amely a kis lyukakon át elkezd vízzel megtelni, mely azonnal kinyerhető. Ezeknek a kutaknak a vize csak és kizárólag abban az esetben tiszta, ha a talajvíz szennyeződésmentes. 

Szeretne egy kutat a kertjébe?

Ha felkeltettük az érdeklődését vagy sikerült meggyőznünk arról, hogy a saját kútnak és víznek rengeteg előnyét élvezhetjük, s belevágna a kútfúrás munkálataiba, akkor a legjobb helyen jár! Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, várjuk hívását!