Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

A következő néhány sorban a rétegvizek néhány fajtájáról szeretnénk egy kis útmutatást adni Olvasóinknak. Tartsanak Velünk!

Rétegvizek általában

Első körben érdemes megemlíteni, hogy miért is olyan fontosak nekünk a rétegvizek. Országunk ivóvízkészletének második legtöbbet adó víztípusai a rétegvizek. Általános vagy középiskolában környezetismeret, biológia vagy élettan órán hallhattunk már a rétegvizek különböző típusairól, ám nem árt egy kicsit feleleveníteni ismereteinket. A rétegvizek a természet adta források, illetve az általunk készített kutak segítségével kerülhetnek felszínre.

Gyógyvizeink

Valószínűleg minden magyar tudja, hogy országunk méltán híres gyógyvizeiről. Gondoljunk csak a már világhírű Hévízre vagy a szintén impozáns budapesti gyógyvizes fürdőkre. De mik is azok a gyógyvizek? A gyógyvizek alapjában véve valamilyen ásványi anyag révén gyógyító hatást gyakorolnak a szervezetre.

Ásványvizek

Nap mint nap fogyasztjuk, sőt gyakran kartonostul vásároljuk a hétvégi bevásárlások alkalmával az ásványvizeket, de tudjuk -e pontosan, hogy mely vizeket nevezhetjük ásványvizeknek? Definíció szerint az ásványvizek azok a természetes vizek, amelyek minimum 1 gramm oldott ásványi anyagot tartalmaznak literenként.

Hévíz

A hévizek szintén természetes vizek, azonban a gyógy- és ásványvizekkel szemben jóval magasabb ásványianyag tartalommal bírnak. A hévizek melegsége és ásványianyagtartalma nagyrészt eredésük mélységétől függ. Minél magasabb egy hévíz ásványianyagtartalma, annál jobb és gyógyítóbb hatással lehet szervezetünkre.