Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Akinek megfordult már a fejében vagy esetleg régóta tervezi, hogy kutat fúrasson telkére, de nem egészen van tisztában az ide vonatkozó szabályokkal és törvényekkel, annak nagy segítségére lehet következő írásunk!

Kútfúrás napjainkban

Ha azt gondolnánk, hogy a kútfúrás elődeink időről-időre elkopó és elhalványuló régi tudománya, akkor nagyon nagyot tévedünk! Hogy miért? Mert napjainkban is egyre nő a fúrt kutak száma. Napról- napra emelkedik azon családok száma, akik az állandó vízszámla fizetés helyett a kútfúrás egyszeri, ugyanakkor kissé borsos díját egyenlítik ki a kútfúrásra szakosodott emberekre. Nagy pozitívum azonban, hogy ez az elsőre igen drágának tűnő beruházás, rövid időn belül megtérül.

Engedélyek

Ha kútfúrásba vágjuk a fejszénket, akkor számolnunk kell néhány kötelező engedély beszerzésével. Jelenleg hazánkban hatósági engedélyre van szüksége annak, aki saját kutat szeretne fúratni telkére. Amennyiben talajvizet szeretnénk kitermelni, csupán a kompetens önkormányzattól kell engedélyt igényelnünk. Mélyebb rétegekből eredő vizek esetén azonban a Zöldhatóság engedélyét kell kérnünk.

Felejtsük el a házilag fúrt kutakat!

Akármilyen tehetséges hobbi ezermester ismerősünkről legyen is szó, semmiképp ne próbálkozzunk házilag nekiállni a kútfúrásnak! Szakképesítés, illetve megfelelő minőségű és teljesítményű gépek hiányában igen kockázatos és veszélyes vállalkozás a kútfúrás. Amennyiben kutat szeretnénk telkünkre, mindenképp forduljunk szakemberhez!

Kútfúrás szakszerűen

Ha már régóta gondolkozik egy saját kút és víznyerőhely telepítésén, akkor a legjobb helyen jár! Munkatársaink szaktudással, precizitással és pontossággal állnak hozzá minden megbízáshoz akármilyen akadályba vagy nehézségbe is ütközzenek. Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!