Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Ivóvíz. Mindennap fogyasztjuk, több litert is belőle egy nap. Na, de tudjuk -e, hogy mi is az pontosan? Milyen paraméterekkel kaphat egy víztípus ivóvíz minősítést? A következő néhány sorban ennek fogunk utánajárni!

Az ivóvíz általában

Az ivóvíz minősítésére jó néhány tudományág (kémia, fizika, bakteriológia, hidrobiológia, toxikológia és radiológia) változóinak bevonásával kerül sor. Az ivóvíz általános jellemzése azt mondja ki, hogy az ivóvíz olyan víz, amely nem tartalmaz semmilyen az emberre ártalmas anyagot, illetve segítse az emberi szervezetet az ásványi anyagok pótlásában. 

Követelmények

Az ivóvíz minősítésre vonatkozó követelményeket és előírásokat állami kormányrendeletek határozzák meg. Különbséget teszünk az ellenőrző és a részletes vizsgálatok között, illetve meg kell határoznunk azok célját, a hozzájuk tartozó további alkotórészeket és a vizsgálatok gyakoriságát. Az ellenőrző vizsgálatok a vizsgálat gyakoriságától és céljától függően szétbontásra kerültek.

Mikor nem felel meg a víz a követelményeknek?

A bevizsgálásra szánt víz, abban az esetben nem kaphatja meg az ivóvíz minősítést, ha az előírtaktól eltérő mennyiségű vagy koncentrációjú mikroorganizmust, parazitát, kémiai vagy fizikai anyagot tartalmaz, amikkel az emberi szervezetre káros hatást gyakorolhat. Amennyiben a vízben olyan az emberi szervezetre veszélyes anyagot találnak, amelynek mennyisége valamilyen oknál fogva nem mérhető, víztoxikológiai vizsgálatot kell elvégezni.

Ha szeretne saját ivóvizet...

Amennyiben egyszer is eszébe jutott már, hogy milyen jó is lenne a saját telkéről kinyert ivóvizet fogyasztani nap mint nap családjával, akkor nem is járhatna jobb helyen! Szakembereink segítenek álmai megvalósításában, készséggel állnak rendelkezésére! Hívjon minket még ma!