Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Amennyiben kútfúráson gondolkozik, de még akadnak megválaszolatlan kérdései a kútvíz vizsgálattal kapcsolatban, érdemes velünk tartani a következő néhány sor erejéig!

Vizet befolyásoló tényezők

A kútvizet nagyon sok tényező befolyásolhatja. A kútvíz minősége nagyban függ a kút típusától (ásott vagy fúrt), a mélységétől, illetve a talaj minőségétől vagy a földrajzi helyétől. Könnyedén előfordulhat, hogy a vártnál jóval korábban találunk tiszta ivásra alkalmas vizet, illetve fordítva, a szokásosnál később akadunk csak az igényeinknek megfelelő vízre. 

Ha nem rétegvíz jön a kútból...

Könnyen előfordulhat, hogy a kút nem az általában tisztább és ivásra alkalmasabb rétegvizet adja, hanem talajvizet gyűjt nekünk. A talajvízgyűjtő kutak egyik hátránya, hogy könnyen változhat a vizük minősége a különböző mezőgazdasági és ipari tevékenységeknek köszönhetően. Ezen kutak esetében különösen fontos a részletes vízminőség vizsgálat beiktatása, amivel olyan jellemzőkre is fényt deríthetünk, amikre korábban nem is számítottunk. 

Fertőtlenítés

A kút kiásása vagy kifúrása után nagy-nagy szükség lehet egy kiadós kútvíz fertőtlenítésre, amellyel kiküszöbölhetjük a munkálatok által a kútvízbe került baktériumok továbbterjedését, ezzel megakadályozva az esetleges megbetegedéseket vagy más kellemetlenségeket. 

Alkalmazzon megbízható szakembert!

Minden kúttal kapcsolatos munkálatnál kiemelten fontos, hogy szakképzett és megbízható szakembert alkalmazzunk, hiszen rengeteg jövőbeli kellemetlenségtől megkímélhetjük megkímélhetjük magunkat. Precíz, illetve munkájukra és környezetükre igényes munkatársaink várják hívását, bízza ránk a piszkos munkát!