Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

A következő néhány sorunkban a világ egyik leghíresebb és leggyönyörűbb kútcsodáját szeretnénk bemutatni érdekességként az ínyenceknek. Tartsanak velünk!

Megint csak Róma

Róma városa hemzseg a különböző kulturális, építészeti és más művészeti műremekekben. A világ egyik legfantasztikusabb és leghíresebb kútját is magáénak mondhatja, amit évente turisták milliói látogatnak, hogy pár percre megcsodálhassák és egy képet készíthessenek vele. A Trevi-kút a XVIII. században épült meg Niccoló Salvi jóvoltából a Palazzo Poli mellett. 

Elnevezése

A Trevi-kút nevét "lakhelyéről" kapta. Három út találkozásánál építették meg, s ebből maradt meg a "Trevi" előtag. A Trevi-kút felépítése előtt helyén egy vízvezeték végpontja volt, amely állandó friss vizet szállított Róma ókori fürdőihez. Az ókori legendák arról suttognak, hogy a vízvezetéket tápláló forrás megtalálásban a szakembereket egy szűz segítette. 

A kút megépítése

A kút építése egészen pontosan 1732-ben kezdődött meg. XII. Kelemen pápa pályázatott hirdetett a kút átépítésére, amit először Alessandro Galilei nyert meg, majd újrahirdetés után a tervezés és az építtetés jogát Niccoló Salvi kapta meg. A kút homlokzatán az előbb említett legendát örökítették meg az utókor számára. Niccoló Salvi halála után 1762-ben Giuseppe Pannini fejezte be a kút munkálatait.

Visszatérés Rómába

A Trevi-kutat nagyon régóta övezi egy olyan monda, amelyet turisták millió szeretnének beteljesíteni. A monda szerint, ha valaki beledob egy pénzérmét a Trevi-kút vizébe, az életében legalább még egyszer visszatér az "örök városba", Rómába. A három pénzérme a szökőkútban című film jóvoltából olyan legendák is szárnyra kaptak, amik szerint a szökőkútba dobott két pénzérme segít a párkeresésben, három pedig a válásban.