Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Úgy gondolja, hogy valami gond van kútjával? Nem úgy működik, mint régen? Esetleg meggyőződése, hogy a szivattyúval van a probléma? Akkor ezt mindenképp érdemes elolvasnia!

A kúttelepítés előnyei

A magánkút telepítésének számos előnye van. A kút vize ingyenes. Egy kúttal Ön lesz felelős az ivóvízellátást illetően. Ha már rendelkezik saját kúttal vagy azt tervezi, hogy telepítene egyet, a kútszivattyú gondozása legyen a legfontosabb prioritás.

A kútrendszer legfontosabb eleme

A kútszivattyú a kútrendszer legfontosabb eleme. A kút szivattyúja a talajból veszi a vizet, és csöveken keresztül szállítja a házába. Funkcionális kútszivattyú nélkül nem lesz friss vize otthonához. Amikor a kútszivattyú meghibásodik, a kút tulajdonosainak két lehetőségük van - vagy megjavíttatják, vagy kicseréltetik. Szóval, honnan tudhatja, hogy a kútszivattyúja javításra szorul-e vagy új szivattyúval kell kicserélni?

A szivattyúja túl öreg

Megfelelő karbantartással egy átlagos szivattyú akár 10-15 évig is működhet. Ha a szivattyú élettartama végéhez közeledik, a karbantartó szakember javasolhatja annak cseréjét. Ha a régi szivattyú az utolsókat rúgja, akkor bármikor képes meghibásodni. A szakemberek szerint, ha egy szivattyú javításának költsége meghaladja az új szivattyú költségének 50 százalékát, akkor érdemes inkább kicserélni

A szivattyúja folyamatosan működik

Észrevett egy hirtelen és megmagyarázhatatlan emelkedést az számláit illetően? Ha igen, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy a szivattyúja folyamatosan működik. A hibás szivattyúknak a szokásosnál keményebben kell dolgozniuk a víznyomás fenntartása érdekében. A karbantartással foglalkozó szakember megvizsgálja a kútrendszer különböző részeit, hogy megállapítsa, miért nem fejt ki kellő nyomást. Ha a problémát kisebb vízvezeték-szivárgás vagy belső elzáródás okozza, a szakember kijavítja. Ha azonban technikusa komoly problémát észlel, és megállapítja, hogy a szivattyú már nem képes rendeltetésszerű működésre, előfordulhat, hogy ki kell cserélnie.