Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Már egyértelművé vált, hogy kútjának új szivattyúra lesz szüksége és kíváncsi, hogy mik játszanak közre a szivattyúcserét övező költségekben? Akkor tartson velünk!

A szivattyú szerepe

A vízszivattyúja a kútrendszer szíve. A kútszivattyút úgy tervezték, hogy a vizet felfelé és a kijelölt vízrendszerbe szivattyúzza. A világszerte használt két legnépszerűbb kútszivattyú a merülő szivattyúk és a sugárszivattyúk, így ezek a leggyakrabban használt típusok.

Meddig működik egy szivattyú?

Megfelelő gondozás esetén a merülő szivattyú 7-15 évig működhet. Ez azt jelenti, hogy a merülő szivattyú nem tart olyan sokáig, ha a kút magas szintű üledéket tartalmaz. Amikor a szivattyúk furcsán kezdenek viselkedni, az egyik leggyakoribb kérdés, amelyet a kút tulajdonosok feltesznek maguknak, hogy kicserélik vagy javítják? Miután a háztulajdonosok megállapították, hogy új szivattyúra van szükségük, a leggyakoribb kérdés általában az, hogy ez mégis mennyibe fog kerülni? A tényleges felmerülő költségek a következő tényezőktől függenek.

Szivattyú típusa

Az egyik legfontosabb dolog, amely befolyásolja a szivattyú cseréjét, az a szivattyú típusa, amelyet választott. A sugárszivattyúk általában olcsóbbak, mint a merülő szivattyúk, mivel könnyebben telepíthetők. Általánosságban igaz, hogy minél magasabb a energiafelhasználás és a gallonok száma percenként, annál magasabbak a költségek.

Egyéb kútalkatrészek állapota

A szivattyú a kútrendszer szerves része; azonban más alkatrészek segítségére van szüksége egy otthon vízellátásában. Mielőtt új szivattyút keresne, ellenőrizze a csöveket és a tartályt. Ha jó állapotban vannak, megkönnyebbülten felsóhajthat; ha azonban ezek vagy bármely más alkatrész javításra szorul, akkor azokat is cserélnie kell. Ebben az esetben számíthat arra, hogy a kútszivattyú cseréjének költsége jelentősen megnő.