Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Ismerjünk meg néhányat a különböző kútfúrási technikák közül!

A mai modern világban elképzelhetetlen lenne az, hogy kútfúrási munkafolyamatokat úgy végezzük el, hogy nincs mögötte megfelelő szakmai tudás. Egyszerűen nélkülözhetetlen a megfelelő szakmai tudás. A technológiai ismeretek nélkül nem lehet szakszerűen, és sikeresen véghezvinni egy kútfúrási folyamatot. 

 

Vízöblítéses, avagy iszapöblítéses kútfúrás


Az első modern technológia kútfúrás az a vízöblítéses kútfúrás. Másnéven ez az iszapöblítéses kútfúrás. Ezek fúró berendezések kis helyet foglalnak el a méretükből adódóan, így a kertet, vagy udvart nem károsítják, viszont épületen belül nem lehet kutat fúratni vele. Az előnye ennek a fúrási technológiának a gyorsaság, mivel akár egy nap alatt el tud készülni a kút. Korlátozást jelent a nyugvószint mélysége, mert ha a talaj szintjétől 8 méternél mélyebb, akkor nem lehet a módszerrel a kutat megfúrni. A talaj minősége is befolyásoló tényező, mert a homokos, agyagos talajon lehet biztonságosan alkalmazni csak, viszont ahol kavicsos a talaj előfordulhat, hogy más módszerhez kell folyamodni.

 

Szárazkútfúrásos technológia


Szárazkútfúrást akkor tudjuk alkalmazni, amikor a talaj nem agyagos vagy homokos, hanem inkább kavicsos, ez esetben már ugyebár nem mindig alkalmazható az előbb említett iszapöblítéses eljárás. A folyamat alapján elsődlegesen a vízig egy spirálfúróval kell lefúrni, ennek segítségével pedig szárazon lehet eltávolítani a gyűrűs térből a felesleges talajt. Amikor sikerül elérni a vízadó réteget, akkor iszapoló segítségével, és védőcső alkalmazásával kell eljutni a vízadó réteg aljához.

 

Kútfúrást, csak is szakszerűen


Ezek alapján egyértelműen elmondható, hogy a kútfúrást csak és kizárólag szakemberekkel érdemes elvégeztetni. Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy szüksége lehet kútfúrásra bátran keressen meg minket, csapatunk rendelkezésére áll, és azonnal meg tudjuk mondani az önszámára legjobb lehetőségeket. Bizalommal forduljon a cégünkhöz, keressen fel minket!