Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Hallott már a geotermikus kútfúrásról?

Napjainkban egyre jobban a megújuló energiaforrások vállnak népszerűvé, más néven a zöld energiaforrások. Nem csoda, hiszen a nem megújuló energiák folyamatosan fogynak, és alternatív energiákat kell találnunk, hogy változtassunk ezen. Nem csak az iparban, de a mindennapokban és a közönséges háztartásokban is egyre népszerűbbek a zöld energiák felhasználása. A nap, a szél vagy a föld energiájának hasznosításával olyan energiaforrásokhoz juthatunk, melyek kedvezőbb feltételekkel alkalmazhatóak, mint a hagyományos opcióink. Egy ilyen megoldás jelenthet a föld hőjének, tehát a geotermikus energiának a hasznosítása.

Mi is az a geotermikus kútfúrás?

A hőszivattyú használatával lehetséges a magmából eredő földhő hasznosítása. A hőszivattyú egy talajszonda segítségével alakítja a földhőt a háztartásban is hasznosítható fűtési energiává. A geotermikus szonda, másnéven talajszonda 50-100 méter mélységbe kell, hogy lejusson ahhoz, hogy a kollektorok fel tudják fogni a talajhőt. Geotermikus kútfúrás a talajszonda lejuttatásának segítségével valósítható meg. Ez a típusú fúrás kizárólag szakmailag profi kútfúrók segítségével valósítható meg.

A geotermikus kútfúrás előnyei

A környezetet védi más vegyi és nukleáris anyagoktól, ezáltal nem tudja szennyezni a környezetet. Ez a megoldás egy költséghatékony megoldás, mivel az a víz, ami a hőmennyiséget a felszínre hozza, azt később több területen is fel lehet használni, és a fenntartása is olcsó. A fosszilis üzemanyagoknál is hatékonyabb a geotermikus energia, mivel az energiatermeléshez nincs szüksége üzemanyagra, az sem mellékes szempont, hogy a fosszilis üzemanyag környezetszennyező, ami a globális felmelegedésben is nagy szerepet játszik. Továbbá a geotermikus energia helyben termelhető.

A kútfúrás jövője is lehet

A kútfúrást szakszerűen kell elvégezni. A jövőben pedig egyre több lehetőség lesz a kútfúrások szolgáltatásai között. Amennyiben egy technológiailag fejlett, és szakszerű kútfúrásra van szüksége nem kell tovább mennie. Hívjon minket akár már ma, amennyiben Önnek szüksége lenne az otthonában egy kútfúrásra.