Kútfúrás szakszerűen
Hétköznap: 8:00 - 18:00, hétvégén megegyezés szerint
Forduljon hozzánk bizalommal, várjuk hívását!
Kútfúrás szakszerűen

Miért kell kútfúrás után fertőtleníteni?

A sikeres kútfúrás után nem ér véget a munka. Sőt ahhoz, hogy minden előírásnak megfeleljünk, és az egészségügyi előírásoknak is eleget tegyünk nélkülözhetetlen a szakszerű fertőtlenítés. Meg kell ismernünk a szakszerű karbantartási, és fertőtlenítési folyamatokat.

Hatékony karbantartás a kútfúrás után

A legfontosabb, hogy a kutat védeni kell bármilyen jellegű idegen tárgytól. Hogyha egy nem odavaló eszköz, a kútba kerül, az komoly károkat tud okozni a szívócsőbe és hatására akár még a búvárszivattyú is beszorulhat. Különböző eljárási módszerekkel tudjuk karbantartani a kútjainkat. Ilyen például a vegyszeres karbantartás, kanalazás, kompresszorozás, vagy éppen a szűrő mosatása.

Kútfertőtlenítés művészete a kútfúrás után

A fertőtlenítés folyamatának elvégzése általában hipóval vagy klórmésszel történik. A kútban található víz mennyiségének ismerete szükséges a fertőtlenítő mennyiség pontos kiszámolásához. Kiszámítások eltérőek ásott és fúrt kutaknál. A klórmészt a kútba öntik és 24 órát állni hagyják. Amennyiben már jelentkezik a klór szaga, akkor valószínűsíthetően elérte a kívánt hatást és végezett a kórokozókkal. A következő folyamat, hogy a vizet ki kell szivattyúzni utána pedig pár órán keresztül várni kell addig, amíg a klór el nem tűnik belőle. Fúrt kutak esetében a szivattyúzás az utolsó lépés, egészen addig, amíg a víz már nem tűnik, zavarosnak a klór jelenlétes pedig minimálissá nem válik.

Fertőtlenítést csak profi kútfúrókkal végeztessünk

Amennyiben szüksége lenne az Ön kútjának a karbantartására, vagy fertőtlenítésére érdemes felkeresnie egy profikból álló kútfúrásokat végző csapatot. Válasszon minket, egy olyan csapatot, akik megbízhatóan, és szakszerűen elvégeznek minden karbantartási, és fertőtlenítési munkálatokat a kútfúrások alatt közben és utána is! Ne várjon tovább keressen fel minket még ma!